1

       
   
Η εξωτερική θερμομόνωση:
                                                      




 α) Προσθέτει αξία στην περιουσία σας: Σύντομα τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς (Οδηγία 2002/91/ΕΚ).






Ενεργειακοί επιθεωρητές θα πιστοποιούν την κατανάλωση της ενέργειας για θέρμανση (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) τον χειμώνα και για τον δροσισμό (ηλεκτρικό ρεύμα) το καλοκαίρι. Ανάλογα με την κατανάλωση της ενέργειας θα κατατάσσουν το κτίριο σε κατηγορίες (Ενεργειακή Ταυτότητα). Αν το κτίριο δεν έχει επαρκή μόνωση ο ιδιοκτήτης του θα εξαναγκάζεται να το θερμομονώσει συμπληρωματικά. Αν δεν το πράξει δεν θα μπορεί να το πωλήσει ή να το μισθώσει.


β) Η εξωτερική θερμομόνωση μειώνει σημαντικά τις δαπάνες θέρμανσης (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) τον χειμώνα και αυτές του δροσισμού (ηλεκτρικό ρεύμα) το καλοκαίρι. Τα κύρια σημεία απώλειας θερμότητας παρουσιάζονται στους τοίχους (ποσοστό 35-45%).

Μελέτη ενεργειακής απόδοσης για κατοικία δύο ορόφων με  ξύλινη στέγη και 25% ποσοστό ανοιγμάτων με διπλούς υαλοπίνακες στις τρεις κλιματολογικές ζώνες της Ελλάδας.

γ) Αποφυγή ρηγματώσεων στον εξωτερικό σοβά

Λόγω της εξαιρετικής ποιότητας και της ελαστομέρειας των υλικών του συστήματος οι τελικές επιφάνειες δεν ρηγματώνουν και η μόνη συντήρηση που χρειάζονται είναι βαφή κάθε 15-20 έτη.

δ) Εγγυημένη λειτουργία για δεκαετίες

Τα υλικά του συστήματος είναι σχεδιασμένα για τις πιο ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές καθώς και για περιοχές με αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.


ε) Εξοικονόμηση υλικών και ωφέλιμου χώρου
Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης επιτρέπει: τη μείωση του πάχους της τοιχοποιίας εσωτερικά με την κατάργηση του διπλού τοίχου και την μείωση του πάχους του στο ελάχιστο των στατικών απαιτήσεων. Η απαίτηση 0,7 W/m.K καλύπτεται με δρομικό τούβλο και εξωτερική θερμομόνωση με EPS (θερμομονωτικές πλάκες )πάχους 5cm κατ ελάχιστο για την Αττική.

στ) την ανάπτυξη του συστήματος εξωτερικά της οικοδομικής γραμμής (για τα πριν του 1979 κτίρια).

ζ) την μείωση του βάρους του τοιχοποιίας που καλείται να υποστηρίξει ο φέρων οργανισμός.

η) Προστασία της κατασκευής από τις θερμοκρασιακές μεταβολές
Η πλήρης εξωτερική θερμομόνωση της κατασκευής προστατεύει:

τον φέροντα οργανισμό από τις συστολοδιαστολές οι οποίες προκαλούν ρηγματώσεις.

τα δομικά στοιχεία από την συμπύκνωση υδρατμών στο εσωτερικό τους λόγω της μεγάλης διακύμανσης θερμοκρασίας κατά μήκος τους.

τις σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης από ζημιές εξαιτίας του παγετού.

θ) Πλήρης στεγάνωση των προσόψεων
Οι στρώσεις του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης προσφέρουν:

προστασία από το νερό της βροχής και την εξωτερικά εισερχόμενη υγρασία.

προστασία από την μούχλα, τα βακτηρίδια και την εσωτερική υγρασία μέσω της εξασφάλισης ομοιόμορφης εσωτερικής θερμοκρασίας.

διαπνοή του κτιρίου εξαιτίας της διαπερατότητάς τους σε υδρατμούς εξασφαλίζοντας ευχάριστη ατμόσφαιρα.

ι) Αρχιτεκτονική ελευθερία
Η μεγάλη ευκολία διαμόρφωσης των υλικών του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων επιτρέπει την δημιουργία ιδιαίτερα ελκυστικών προσόψεων, όμορφα διακοσμημένων με σκοτίες, κορνίζες, φουρούσια κτλ.

κ) Ιδανικός τρόπος ανακαίνισης και θερμομόνωσης υπαρχόντων κτιρίων

Αξιόπιστη λύση επιδιόρθωσης ρηγματωμένων προσόψεων μέσω της πλήρους στεγάνωσης και προστασίας του κτιρίου από τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Ανακαίνιση του κτιρίου με διατήρηση της αρχιτεκτονικής του ταυτότητας και χωρίς διακοπή της χρήσης του κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του συστήματος.

Επιτρέπει τον έλεγχο του beton έπειτα από το ξεκαλούπωμα

λ) Η χρήση μονωτικού στη φάση σκυροδέτησης δεν επιτρέπει τον έλεγχο της ύπαρξης «φωλιών» στο σκυρόδεμα γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την στατική επάρκεια του κτιρίου.

Το μονωτικό υλικό του συστήματος

Ελαφρύ, ελαστικό, αφρώδες πλαστικό ( διογκωμένη πολυστερίνη ) ή εξηλασμένη ,με δομή κλειστών κυψελών που αποτελείται κατά 98% από αέρα γεγονός που του προσδίδει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες.



Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης προσφέρει επιπρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης διότι:
Καταργεί τις θερμογέφυρες που υπάρχουν στις κολώνες, τα δοκάρια, τα σενάζ, τους λαμπάδες, στις ενώσεις σκυροδέματος με την τοιχοποιία και τη στέγη κτλ.
Εκμεταλλεύεται την θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων τα οποία απορροφούν θερμότητα, την οποία αποθηκεύουν αφού είναι μονωμένα εξωτερικά και την αποδίδουν στο χώρο στα χρονικά διαστήματα που διακόπτεται η θέρμανση συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σταθερής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου.
Δημιουργεί συνθήκες θερμικής άνεσης εξισώνοντας τη θερμοκρασία της εσωτερικής επιφάνειας των δομικών στοιχείων με αυτή του αέρα στο εσωτερικό τους. Η διαφορά αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά τους 2?C.
Δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρα με αποτέλεσμα οι βλαβερές σκόνες και τα μικρόβια που υπάρχουν σε έναν χώρο να μην εισπνέονται από τον άνθρωπο.
Για 20C θερμοκρασία και στα δύο σημεία ο άνθρωπος αισθάνεται άνετα ενώ αν η θερμοκρασία στην εσωτερική επιφάνεια των δομικών στοιχείων είναι 16?C, όπως συμβαίνει σε ένα συμβατικά μονωμένο κτίριο, τότε ο άνθρωπος χρειάζεται 23?C θερμοκρασία αέρα για να αισθάνεται άνετα. Η δαπάνη βεβαίως για τη διατήρηση σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας 23?C είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των 20?C.


Περισσότερα...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP